Dutch clean hydrogen technologies | RVO.nl

Service menu right

Dutch clean hydrogen technologies

  • Transcription

    Nederlandse schone waterstof-technologie - Samen naar een klimaatneutrale wereld!

    Klimaatverandering heeft overal ter wereld enorme gevolgen voor mensen. De effecten hiervan beperken, is een van de grootste uitdagingen waar we als mensheid voor staan. Het streven naar een CO2-neutrale wereld in combinatie met de groeiende vraag naar energie zorgen ervoor dat de energietransitie sneller nodig is dan ooit tevoren. Schone waterstof speelt hierin een belangrijke rol. Deze energiedrager kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Nederland, als voorloper op het gebied van waterstof heeft de middelen om in de hele waardeketen complete, aantrekkelijk geprijsde schone waterstof-oplossingen te bieden. Onze werknemers zijn hooggeschoold en we hebben kennisinstituten en ingenieursbureaus van topklasse. Van onderzoek en productietechnologie tot transport en opslag. Er lopen verschillende projecten in Europa's eerste Hydrogen Valley een regio in Noord-Nederland waar een toeleveringsketen voor groene waterstof wordt opgezet. Maar daar stopt onze ambitie niet. We streven naar internationale, langetermijnpartnerschappen om de CO2-doelen te behalen met behulp van schone waterstof. Havens worden ingericht om te dienen als transporthubs voor schone waterstof. We bouwen vrachtwagens voor waterstoftransport voor de hele wereld. Honderden huishoudens maken gebruik van innovatieve verwarmingsketels. Help ons alle mogelijkheden van schone waterstof te benutten. Samen kunnen we de energietransitie naar een CO2-neutrale wereld versnellen.

    In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO, ICEP.

This English video by the programme International Clean Energy Partnership (ICEP) informs you about the Netherlands' clean hydrogen technologies.

Hydrogen as an energy carrier is one of the great promises for a successful energy transition and for the Dutch economy. Hydrogen technology has the potential to become a very important export product of the Netherlands.

Is this information useful?

Required fields are marked with a *
May we approach you for a user survey? *